HEMPEL NY RD BYGNING LABORATORIEINDRETNING

BYGHERRE: Hempel

TOTALRÅDGIVER: Årstiderne Arkitekter

INGENIØR: Niras

ROLLE: Lab design – industiel architects

ÅRSTAL:2018


AREAL: 850 m2 – heraf ca. 1400 m2 labs


BUDGET:

FUNKTION: Laboratorier

Lyset strømmer ind, og laboratorierne har frit udsyn til gårdhaven. Glas og transparens karakteriserer den nye laboratorie- og testbygning RD3, som malingkoncernen Hempel føjer til hovedsædet i Kgs. Lyngby.
Langvad A/S Arkitekter har udarbejdet dispositionsforslag samt funktions- og relationsdiagram til laboratorierne. Et stinkskabstungt projekt med håndtering af store luftmængder. Hertil kommer problematikken omkring oplagsenheder (OE) på beskyttede arbejdspladser.
Brugerinddragelsen har vi koordineret i samarbejde med Hempels projektledelse. Vi har blandt andet indrettet dissolverrum, vejerum og innovationlabs, så logistik og workflows imødekommer brugerne med respekt for Hempel og Årstiderne Arkitekter, som er arkitekter på hele bygningen.
De åbne laboratorier ligger midt i bygningen som en transparent kerne, omkredset af en ”Visitorgang”. Fra Visitorgangen får Hempels gæster nu mulighed for at følge med gennem glasvæggen, når der arbejdes i laboratorierne.