ROCKWOOL NY LABORATORIEBYGNING

BYGHERRE: Rockwool


INGENIØR: Søren Jensen


LANDSKABSARKITEKTER: Vandkunsten

ROLLE: Totalrådgiver

ÅRSTAL: 2016/2019


STADE: I gang

AREAL: 3500 m2


BUDGET: 60 mio. DKK

FUNKTION: Laboratorier/kontorer/møderum

RAMMEAFTALE: Nej


RÅDGIVNINGSUDGIFT: DKK større end 1.000.000


LOKATION: Hovedgaden 50, 2640 Hedehusene

Det første spadestik er taget til Rockwools nye forsøgslaboratoriebygning. Langvad A/S Arkitekter indretter bygningen med mekaniske laboratorier i den ene fløj og kemiske i den anden. Hertil kommer omklædning, kontor, administrations- og mødefaciliteter. Alle faciliteter bliver placeret i stueplan, mens tagetagen anvendes til forsøgsopstillinger og teknikhus.
Bygningen ligger smukt i det utæmmede landskab på Rockwools område i Hedehusene og bliver forbundet til de øvrige bygningsanlæg via en gangbro i glas.
Langvad A/S Arkitekter har taget sig af hele projektet fra byggeprogram til udbud. Vi har desuden projekteringsledelsen, samt fagtilsyn og opfølgning.
Bygningen er projekteret med det helt nye byggesystem RockZero, udviklet af Rockwool. Byggesystemet er unikt i forhold til minimering af kuldebroer og kendetegnet ved sin høje bygbarhed.